info@tandartsenpraktijkkeur.nl · 0592-314994

Nieuws

Coronavirus
Op advies van de KNMT wordt de niet spoedeisende zorg opgeschort.
Dit geldt in ieder geval tot 6 april.
Meer informatie over de beschikbaarheid en het coronavirus vindt u hier.
Voor spoedeisende zorg zijn wij wel beschikbaar.
Bij twijfel kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen.

De motivatie van dit advies van de beroepsvereniging KNMT:

De ontwikkelingen rond de bestrijding van het coronavirus zijn in een volgende, urgente fase gekomen. Tot op heden hebben wij de adviezen van het RIVM gevolgd en u daarover geïnformeerd. Inmiddels is de situatie dusdanig dat wij daar gemotiveerd van gaan afwijken.

Het KNMT-bestuur adviseert haar leden (tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen) om met ingang van maandag 16 maart 2020 en in ieder geval geldend tot 6 april 2020 de reguliere zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten. Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen.

De maatschappelijke verantwoordelijkheid die we hiermee nemen, wordt op dit moment nog niet ondersteund door adviezen van de overheid. Wij menen het advies toch te moeten geven omdat in de tandheelkunde, meer nog dan in andere beroepen, gewerkt wordt met aerosolen*. Aerosolen zijn bij uitstek een transportmiddel voor virussen. Desalniettemin is het stoppen met verlenen van niet-spoedeisende zorg een belangenafweging die praktijkhouders uiteindelijk zelf moeten maken.

*Aerosolen zijn kleine vochtdruppeltjes in de lucht die lang aanwezig kunnen blijven.

digitale facturatie

Om het milieu te sparen zijn wij constant bezig met het verbeteren van onze processen, ook in het digitale verkeer.  Vanaf november 2019 is het mogelijk om zonder ingelogd te zijn bij Infomedics uw factuur per mail te ontvangen.  U ontvangt de factuur op het e-mailadres dat bij ons bekend is.  Na het uitvoeren van de extra controle (sms verificatie) kunt u uw rekening downloaden en betalen. Indien u de rekening niet digitaal wilt ontvangen dient u dit aan te geven bij de assistente.

 

Maartje de Ruijter is woensdag 16 oktober voor het laatst bij ons in de praktijk aan het werk. Zij gaat voor een stage naar Suriname en daarna haar opleiding afronden.

Er is een nieuwe tandarts die Maartje gaat opvolgen. Zij gaat op woensdag en vrijdag bij ons werken.  Ze stelt zichzelf even voor.

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Kirsten Freudenstein , ben 54 jaar oud, woon in Groningen en heb twee kinderen van 20 en bijna 23.

Ik ben in 1993 in Freiburg im Breisgau afgestudeerd als tandarts. Naar een jaar werkzaam zijn geweest in Papenburg (D), heb ik mij in Drenthe gevestigd. Inmiddels heb ik geen eigen praktijk meer.

Van Sept. 2017 – Sept. 2019 ben ik met veel plezier werkzaam geweest als docent tandheelkunde aan het CTM in Groningen (Centrum Tandheelkunde en Mondzorgkunde).

U zult altijd blijven horen dat mijn roots in Duitsland liggen! Dit mag en zal tijdens onze gesprekken geen belemmering zijn… hoop ik.

Ik ben blij miv. 18 oktober 2019 deel uit te mogen maken van dit fantastische team.

Kirsten.

 

Wij zijn overweldigd en vereerd door de grote toeloop van nieuwe patiënten in onze praktijk. Om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te houden zijn wij genoodzaakt een voorlopige patiënten stop in te lassen.

 

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts,  mondhygiënist of preventieassistente geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Hij/zij begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te behouden. Bij Gewoon Gaaf maakt de mondzorgverlener een risico-inschatting. Hoe goed zorgt de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Heeft hij/zij (beginnende) gaatjes in zijn gebit? Op basis van deze risico-inschatting bepaalt de mondzorgverlener het moment waarop hij/zij de (ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. 

Een gezonde mond begint met een juiste manier van zorgvuldig poetsen van het gebit met een fluoridetandpasta. Gewoon Gaaf-mondzorgverleners coachen hun patiënten daarbij. Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar kinderen poetsen nog niet overal even goed, daarom is hulp nodig! Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Kinderen tot ongeveer 10 jaar poetsen hun gebit niet goed schoon. Wij adviseren dan ook het gebit bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1 keer per dag na te poetsen. Met het na-poetsen maken ouders tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het 10e jaar blijft het belangrijk dat ouders en mondzorgverleners het tandenpoetsen begeleiden en controleren. 

Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en de mond gezond houden. Gewoon Gaaf! Doe je mee? https://www.gewoon-gaaf.nl