info@tandartsenpraktijkkeur.nl · 0592-314994

Nieuws

digitale facturatie

Om het milieu te sparen zijn wij constant bezig met het verbeteren van onze processen, ook in het digitale verkeer.  Vanaf november 2019 is het mogelijk om zonder ingelogd te zijn bij Infomedics uw factuur per mail te ontvangen.  U ontvangt de factuur op het e-mailadres dat bij ons bekend is.  Na het uitvoeren van de extra controle (sms verificatie) kunt u uw rekening downloaden en betalen. Indien u de rekening niet digitaal wilt ontvangen dient u dit aan te geven bij de assistente.

Wij zijn overweldigd en vereerd door de grote toeloop van nieuwe patiënten in onze praktijk. Om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te houden zijn wij genoodzaakt een voorlopige patiënten stop in te lassen.

 

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts,  mondhygiënist of preventieassistente geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Hij/zij begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te behouden. Bij Gewoon Gaaf maakt de mondzorgverlener een risico-inschatting. Hoe goed zorgt de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Heeft hij/zij (beginnende) gaatjes in zijn gebit? Op basis van deze risico-inschatting bepaalt de mondzorgverlener het moment waarop hij/zij de (ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. 

Een gezonde mond begint met een juiste manier van zorgvuldig poetsen van het gebit met een fluoridetandpasta. Gewoon Gaaf-mondzorgverleners coachen hun patiënten daarbij. Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar kinderen poetsen nog niet overal even goed, daarom is hulp nodig! Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Kinderen tot ongeveer 10 jaar poetsen hun gebit niet goed schoon. Wij adviseren dan ook het gebit bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1 keer per dag na te poetsen. Met het na-poetsen maken ouders tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het 10e jaar blijft het belangrijk dat ouders en mondzorgverleners het tandenpoetsen begeleiden en controleren. 

Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en de mond gezond houden. Gewoon Gaaf! Doe je mee? https://www.gewoon-gaaf.nl